Nancy Pelosi valiti juhtima kongressi demokraate

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nancy Pelosi.
Nancy Pelosi. Foto: AFP / Scanpix

USA poliitikaajaloos kõige kõrgemale positsioonile tõusnud naine Nancy Pelosi valiti kolmapäeval kongressi demokraate juhtima, tegemist on olulise sammuga, et saada taas kongressi esindajatekoja spiikriks. 

78-aastane California seadusandja sai jagu vastastest, kes pärast tugevat tulemust vahevalimistel olid nõudnud uue põlvkonna edutamist juhtivatesse ametitesse.

Osav strateeg Pelosi, kes oli olnud esindajatetekoja spiiker neli aastat alates 2007. aastast, võitis demokraatide salajase hääletuse. 

"Ma olen uhke, et saan taas kord olla demokraatide nominent esindajatekoja spiikri kohale," lausus ta. 

Pelosi mängis olulist rolli oma partei edukal esinemisel vahevalimistel, kogudes kandidaatide tarvis miljoneid dollareid ja hoides kampaania ajal demokraatide tähelepanu keskmes nende olulist teemat tervishoidu.

Nüüd pöörab Pelosi oma tähelepanu spiikrihääletusele, mis leiab esindajatekojas aset 3. jaanuaril, uue kongressi esimesel tööpäeval. See hääletus arvatakse tulevat palju tasavägisem. 

Pelosi poolt ei hääleta ükski vabariiklane, mistõttu saab ta lubada vaid üksikuid ülejooksikuid demokraatide leerist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles