Els Heinsalu: jätaks jõulukingitused ja jõuluvana jõuluõhtuks? (1)

Els Heinsalu
, kolumnist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõuluvana.
Jõuluvana. Foto: Ints Kalnins / Reuters

Esimesed jõulukaunistused hakkasid ilmuma juba oktoobris (või äkki varemgi veel, aga ma lihtsalt ei osanud neid tähele panna?). Must reede on läbi, nii et jõulu(kauba)hooaeg on ametlikult avatud. Pärast igalt poolt peale pressivat refrääni «must reede, must reede, must reede...» mõjus valge esmaspäev kuidagi rahustavalt ja lootustandvalt. Äkki need jõulud tulevad sel aastal teisiti? Ega ei tule ikka küll, kirjutab kolumnist Els Heinsalu. 

Lasteaias hakkas jõulukingituste teema pihta tegelikult juba septembris. Üllatusena tuli mulle, et koolis tehakse ka jõulukingitusi. Ei, mitte nii nagu meie tegime kunagi väikeseid loosipakke, vaid lapsevanemad teevad oma lastele. Või noh, tegelikult jõuluvana teeb. Või vähemasti toimub see nii lasteaias; ma kooli kohta veel päris täpselt ei tea.

See tähendab, et lapsevanemad ostavad kingitused, poetavad need jõuluvana kingikotti ja siis jõuluvana jagab need lahkelt lastele välja, on nii hea ja tore vana... Ja no loomulikult ei tee ta seda etendust tasuta ja ükski issi või onu seda ka nii öelda hobi korras ei tee, sest äkki ikka nii hästi ei oska ja äkki kusagilt tuleb välja, kelle issi või onu see oli. Tänapäeva maailma üheks motoks on ikkagi professionaalsus!

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles