Fotod: paadivargale mõisteti reaalne vanglakaristus (1)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu maakohtu Haapsalu kohtumajas mõisteti kolmapäeval süüdi mees, kes koos kaasosalisega läinud aasta suvel Läänemaal paadivargil käis. Kui üks meestest toodi kohtusse otse vanglast, siis teine kohtusse ei ilmunud.

Süüdistuse järgi varastasid Tanel Möller ja Jaan Hallikas möödunud aasta suvel Heltermaalt kaks mootorpaati ning paaditarvikud. Noarootsist saadi saagiks sõudepaat ning selle juurde kuulunud asjad. Lisaks süüdistas prokuratuur Möllerit ebaseadusliku tulirelva ja laskemoona omamises.

Kui süüdistuse saanud Möller, kes prokuratuuriga kokkuleppe sõlmis, oli istungil kohal, siis Hallikat eilsel kohtuistungil polnud. «Politsei andis kohtule teada, et sundtoomise määrust nad täita ei suutnud ja meest tabada ei õnnestunud, mispeale taotles prokurör kohtuistungil Hallikase eraldamist eraldi menetlusse,» ütles kohtunik Piia Jaaksoo, mille kohus ka rahuldas. 

Kohus mõistis Möllerile grupiviisilise süstemaatilise varguse toimepanemise ja teist korda tulirelva ja laskemoona ebaseadusliku käitlemise eest liitkaristusena 11 kuud vangistust.

Kuna Möller viibis juba varasemate varavastaste kuritegude eest Tallinna vanglas, liideti tema karistusele varasem Harju maakohtu poolt mõistetud kandmata karistus. Kokku tuleb Mölleril vangis veeta üks aasta 11 kuud ja 26 päeva. Karistuse kandmist hakkas kohus lugema 1. juuli 2018. aastast ehk isiku Tallinna vanglasse ilmumise päevast. 

«Mehed tulidki Tallinnast siia plaaniga hakata Läänemaal vargile,» ütles prokurör Indrek Kalda. «Nüüdseks on osa varastatud asjadest omanikele tagastatud ning ülejäänu nende kasuks rahalise hüvitisena välja mõistetud.»

Kohus konfiskeeris Möllerilt ümberehitatud signaalraketipüstoli Zoraki 917-S ning sileraudse jahipüssi IžB-47.

Samuti peab Möller hüvitama kannatanutele tsiviilhagid kogusummas 2403,5 eurot.  Tsiviilhagide tagamiseks on arestitud Mölleri sularaha 737,05 eurot. Mees võttis kannatanute tsiviilhagid omaks ja on nõus need hüvitama.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles