Soojakuningas loobus troonist hiiglasliku summa eest, mida tal polnud kahju jagada kõigi töötajatega. 

Postimehe toimetusse jõudsid vihjed sellest, et Kristjan Rahu on loobumas oma soojakuninga troonist oktoobri alguses. Kirjutasime siis, et välisinvestorid tunnevad suurt huvi Rahule kuuluva energiakontserni Utilitase vastu, mis varustab soojaga sadu tuhandeid majapidamisi üle Eesti.

Rahu toona tehingut ei kinnitanud, vaid lubas, et kontrollpakki nad käest ei anna. Küll aga tunnistas ettevõtja, et nende poole on viimase pooleteise aasta jooksul pöördunud paljud välismaa pangad ja fondid, kes tahaksid neid osta ning nad on põhimõtteliselt huvitatud finantsinvestorist, kes aitaks neil uutel turgudel kasvada või mõne uue ärisuunaga alustada.

Novembri viimasel nädalal käiski oodatud pauk. Austraalia investeerimisfond ostis 85 protsenti Eesti suurimast kaugküttefirmast Utilitas ning maksis selle eest 320 miljonit eurot, millest Rahule läks umbes 273 miljonit. Kui lisada siia veel fakt, et ka laenud jäid endiselt Utilitasele, mitte Rahu kanda, on suurärimehe võit veelgi suurem. Sisuliselt laenurahaga ostetud tehingult teenida ligi 300 miljonit eurot pole teadaolevalt Eestis varem suutnud mitte keegi.

Tehinguga lõi Rahu kohe ridamisi rekordeid. Ilmselt aasta suurim eestlaste tehing. Kõige rohkem raha ettevõtte müügilt teeninud eestlane. No ja muidugi 50 000-eurosest boonusest igale töötajale, millest küll lähevad veel maksud maha, räägime veel aastaid. Millise trooni ta järgmisena vallutab, näitab aeg.