Kaja Kallas: ma olen mures. Eesti pärast (41)

Kaja Kallas
, Reformierakonna esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna esimees Kaja Kallas.
Reformierakonna esimees Kaja Kallas. Foto: Margus Ansu

Minult on palju küsitud, miks ma otsustasin katkestada Euroopa parlamendi saadiku mandaadi ja tulla tagasi Eestisse Reformierakonda juhtima. Vastus on see, et ma olen Eesti pärast mures, kirjutab Reformierakonna esimees Kaja Kallas.

Ma olen mures selle pärast, kuhu praegune valitsus meid tüürib või tüüri hoidmata triivima jätab. Tuletame korraks meelde, mida nad selle lühikese ajaga korda on suutnud saata. Lõhkusid ära meie korras maksusüsteemi. Pöörasid pea peale aktsiisipoliitika, mille tagajärjel oleme pooleteist aasta jooksul kinkinud Lätile 340 miljonit aktsiisitulu ja käibemaksu.

On seadnud kahtluse alla Eesti Vabariigi õigusjärgluse ja asunud hüvitama okupatsioonikahjusid (keda Eesti okupeeris?). Kulutanud headel aegadel reserve ega ole kogunud halbadeks aegadeks. Viinud Eesti rahanduse mudaliigasse eurotsooni riikide seas. Viinud tõusuteele ümbrikupalgad ja varimajanduse osakaalu.

Kommentaarid (41)
Copy
Tagasi üles