Toidupank kutsub inimesi appi annetusi koguma

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PRN01:TOIDUPANK-EUROOPA LIIDU TOIDUABI JAGAMINE SAVI TÄNAVAL : PÄRNU, EESTI,02NOV15-
al/FOTO ANTS LIIGUS PÄRNU POSTIMEES
PRN01:TOIDUPANK-EUROOPA LIIDU TOIDUABI JAGAMINE SAVI TÄNAVAL : PÄRNU, EESTI,02NOV15- al/FOTO ANTS LIIGUS PÄRNU POSTIMEES Foto: ANTS LIIGUS / PRNPM/EMF

Toidupangad üle Eesti koguvad järgmise nädala reedel ja laupäeval suurtes toidupoodides taas abivajajatele annetusi, mistõttu vajatakse appi vabatahtlikke. 

Eesti toidupankade traditsiooniks saanud jõulukuised toidukogumispäevad toimuvad 7. ja 8. detsembril, teatas Eesti Toidupanga esindaja. «Kutsume taas inimesi, kellel on soovi teha üks jõulukuine heategu, osalema selles ettevõtmises.»

Vabatahtlikele on registreerumiseks avatud keskkond osale.toidupank.ee, kus on üleval teave kõigi osalevate poodide ja vabade vahetuste aegade kohta. Samuti on lehel video, millest saab ülevaate vabatahtlike ülesannetest toidukogumispäevadel:

Vabatahtlikuks saab ennast registreerida üksi või grupiga – näiteks koos pere, sõpruskonna, klassikaaslaste või kolleegidega. Töö toimub mõlemal päeval kahes vahetuses, mis kestavad kolm kuni neli tundi. Reedel algab esimene vahetus kell 13 ja laupäeval kell 12, kuid Tallinnast väljaspool esineb ka erandeid. Täpne teave poodide ja kellaaegadega on toidupanga lehel.

Ühes vahetuses on meeskonna suuruseks kuni kümme inimesest. Vabatahtlikud jagavad poekülastajatele kogumispäevade kohta infot, aitavad kokku koguda annetatud toidukauba ning selle transpordiks ette valmistada.

Selle aasta jõulukuised toidukogumispäevad kaasavad kokku ligi tuhat vabatahtlikku üle Eesti, kes aitavad kahe päeva jooksul 13 maakonna 48 kaupluses toidukogumisaktsiooni läbi viia. Iga toidupank jagab kogutud kauba iganädalaste toiduabipakkide koostises allpool toimetulekupiiri elavatele, eelistatult lastega peredele. Detsembrikuistel toidukogumispäevadel annetatud kaup hakkab jõudma puudust kannatavate peredeni juba jõuluajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles