End alkoholiärimehena esitlenud kelm pettis saarlaselt välja ligi 7000 eurot

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod.
Eurod. Foto: SCANPIX

Alustava alkoholiärimehena esinenud Janek Hoff pettis saarlaselt välja üle 7000 euro ja sai selle eest kolmapäeval kohtus tingimisi karistuse, kirjutab Saarte Hääl.

«Kannatanule antud lubadusi Janek Hoff ei täitnud ning jättis saadud raha endale,» ütles prokurör Agnes Ollema-Barndõk. Seega süüdistas prokuratuur ka varem sarnase kuriteo eest süüdi mõistetud 39-aastast Pärnumaalt pärit Hoffi kelmuses.

Süüdistuses heitis prokuratuur Hoffile ette, et ta lõi kannatanule teadvalt ebaõige ettekujutuse maksevõimelisest isikust, kes plaanib alustada tulusat alkoholi impordiäri, täpsemalt seisnes plaan viski maaletoomises Soomest. Kannatanu laenas tol ajal Kuressaares elanud Hoffile 2016. aasta oktoobrist 2017. aasta kevadeni 7635 eurot, mille mees ära kulutas.

Kolmapäeval toimunud istungil kinnitas kohus prokuratuuri, süüdistatava ja tema kaitsja vahel sõlmitud kokkuleppe. Selle järgi karistas Pärnu maakohus Hoffi kahe aasta ja kuue kuu pikkuse vangistusega tingimisi kolmeaastase katseajaga. Katseajal peab Hoff alluma kriminaalhooldaja järelevalvele. Süüdistatav on hüvitanud 635 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles