Fotod: Tallinna volikogus tunnustati aasta linnakodanikku ja aasta sündmust (1)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Linnavolikogu algatatud aasta linnakodaniku tiitli sai tänavu Kadrioru pargi juhataja Ain Järve.

Ühtlasi otsustas žürii esile tõsta aasta sündmuse – paavst Franciscuse Tallinna-visiidi.

Aasta linnakodaniku valimise peamiseks eesmärgiks on tunnustada neid kaaskodanikke, kes viimase 12 kuu jooksul on andnud oma panuse Tallinna rahvusvahelise maine parandamisele, linnaelu edendamisele ja parendamisele või on korda saatnud erilise teo. Konkursile esitati 43 väärikat kandidaati.

«Komisjon otsustas üksmeelselt, et aasta linnakodanik on haljastus- ja pargikultuuri edendaja, Kadrioru pargi juhataja Ain Järve. Ain Järve südamega tehtud tööd ja teod on tuttavad igale tallinlasele, kuid tänavu ületas ta kahtlemata ka omaenda senised teod – Kadrioru pargi 300. sünnipäeva tähistav hooaeg ja sellega seonduvad pidustused puudutasid kindlasti kõiki linnaelanikke,» ütles volikogu esimees Mihhail Kõlvart.

Komisjon otsustas aasta sündmusena esile tõsta paavst Franciscuse Tallinna-visiidi ning tunnustada visiidi peakorraldajat, Eesti Kirikute Nõukogu asepresident piiskop Philippe Jean-Charles Jourdan’i.

«Philippe Jourdan tutvustas läbi Rooma paavsti visiidi nii Eesti riiki kui ka Tallinna linna maailmale ning liitis samal ajal ka kohalikke inimesi ja nende maailmanägemisi,» lausus valikukomisjoni liige, Eesti Teaduste Akadeemia president ja Tallinna vapimärgi tänavune kavaler Tarmo Soomere. «Ma ütleks isegi, et Philippe Jourdan, aasta tähtsündmuse hing ja peakorraldaja, tõstis Tallinna hetkeks kogu maailma tähelepanu keskpunkti.»

Komisjoni kuulusid Tallinna vapimärgi jooksva aasta kavalerid Tiina Mägi jaTarmo Soomere ning Tallinna linnavolikogu fraktsioonide esindajad.

Lisaks auväärsele tiitlile saab aasta linnakodanik disainer Riho Luuse valmistatud klaasmeene, mille alusele on liimitud tükike Tallinna toomkiriku 300 aasta vanusest vaskkatusest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles