Uus suusatiim: Alaver peamänedžer, Veerpalu treener ja Alvela hooldetiimi juht

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pyeongchangi olümpial tegutses Mati Alaver veel Aleksei Poltoranini isikliku treenerina. Nüüd on tema roll muutumas.
Pyeongchangi olümpial tegutses Mati Alaver veel Aleksei Poltoranini isikliku treenerina. Nüüd on tema roll muutumas. Foto: Tairo Lutter

Pyeongchangi olümpia viimane võistluspäev. Kuninglik ja ülihaarav suusamaraton. Kasahstani suurlootus Aleksei Poltoranin on veel kaheksa kilomeetrit enne finišit kinni pronksmedalis – edu jälitajate ees küünib üle minuti. Kuid Poltoranin saab «haamri», kaotab võitja Iivo Niskanenile 5.15 ja lepib 15. kohaga.

«Kohe pärast sõitu… Või õigemini juba sel hetkel, kui Aleksei grupist maha jäi, oli minu saatus selge. Teadsin, et mind kõrvaldatakse,» meenutab Poltoranini toonane isiklik treener Mati Alaver üheksa kuu tagust tunneteküllast päeva.

«Aleksei võitis klassikatehnikas neli MK-etappi – fantastiline saavutus, milleks keegi terve kümnendi suuteline polnud. Lisaks poodiumikohad. FIS-punktide arvestuses oli ta maailma esinumber. Aga Kasahstani kõrgemaid spordijuhte see ei huvita. Pole vahet, kas võidad neli või kuus MK-etappi, oled 39. või 69. Ainult olümpia- ja MM-medalid loevad,» selgitab Alaver taustsüsteemi. «Lähenemine on äärmiselt lihtne. Tulemuse eest vastutavad treener ja sportlane. Kui treener ei saa hakkama, siis ta kõrvaldatakse.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles