Torm ajas Soome-Rootsi laeval veoki pikali

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ilta-Sanomat

Täna hommikul Soomest Rootsi sõitma hakanud laev sihtpunkti ei jõudnudki, sest oli sunnitud tormi tõttu tagasi pöörduma.

Intsident juhtus parvlaeval Wasa Express, mis hakkas hommikul kella üheksa paiku Vaasast Umeå poole sõitma, kirjutavad Yle ja Ilta-Sanomat.

Operaatorfirma Wasa Line juht Peter Ståhlberg rääkis, et reka kinnitused purunesid laeva kõikumisel ning auto läks seetõttu ümber. Teised autod olid tugevasti kinni ning püsisid oma kohtadel. Ståhlbergi sõnul oli olukord kontrolli all ja kellelegi ohtu polnud. 

Laeval oli ligi sada reisijat.

Pardal olnud reisijad Pekka ja Tero Uusi-Hakala rääkisid, et oli ette teada, et tuul on tugev. Kui laev avamerele jõudis, hakkasid lained nii kõvasti kõigutama, et klaasid ja muud lahtised esemed kukkusid ning laudu oli vaja kinni hoida. 

Reisijad lisasid, et tormi oli küll tunda, kuid mingit paanikat laeval ei tekkinud. Inimestele jagati infot ja neid teavitati tagasi Vaasa pöördumisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles