Kihnu on teist päeva muust ilmast ära lõigatud

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tugeva tuule tõttu on mandri ja Kihnu vaheline laevaühendus teist päeva häiritud.
Tugeva tuule tõttu on mandri ja Kihnu vaheline laevaühendus teist päeva häiritud. Foto: Henn Soodla

Tugeva tuule tõttu on mandri ja Kihnu vaheline laevaühendus teist päeva häiritud.

Eile tühistatud reisiparvlaeva Kihnu Virve väljumiste nimekiri pikeneb täna kella 10se Kihnu–Munalaiu sõidu ja kella 14.30ks planeeritud Munalaiu–Kihnu sõiduga. Häireid võib esineda ka väljumistes Kihnu–Munalaid kell 16.15 ja Munalaid–Kihnu kell 19.30. Tühistatud on lõunased väljumised Munalaiust Manilaiule ja tagasi.

Õhtuste sõitude toimumise asjus teeb laevafirma Kihnu Veeteed otsuse kella 15.15ks ja annab sellest teada kodulehel.

Et tugev tuul prognoosi järgi ei vaibu, võib mandri ja saarte vaheline laevaliiklus olla häiritud hommegi.

Laevareiside seiskumise tõttu ei jõua mitu tulijat täna Kihnu legendaarse kapteni Jõnnu mälestuspäevale. Nii ei pääse saarele ettekannetega esinema pidanud Vello Mäss meremuuseumist ega Ants Link Treimani muuseumist, samuti preester Vikor Ivask ja pillimees Arvo Laud.

Viimase praamiga jõudis saarele kunstnik Kadi Pajupuu, kes Kihnu laste joonistused ja muu näitusekraami uuenduslikult välja paneb.

Kihnu muuseumi juhataja Maie Aav ütles, et Jõnnu mälestuspäev ei jää tuulise ilma tõttu ära. “Teeme asjad ära natuke teisiti. Plaanitud ettekandeid me kuulata ei saa, kuid kohale on lubanud tulla vanad Kihnu laevakaptenid, kellega vestlusringis võrdleme praeguseid ja ammuseid meremehi. Paneme naistega küünlad ja laulame mälestuseks Jõnnu haual,” lausus Aav.

“Ilma vastu ei saa: meri on meie õnn ja õnnetus,” lisas muuseumi juhataja. “Vahest aitab tänane ilm pareminigi mõista purjelaevade aega ja seda, kui raudsed mehed siis nendega sõitsid.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles