Videod: kate langes veel ühelt eestlaste pakiveorobotilt (14)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Renault' Twizy põhjale ehitatud kullerroboti demo-mudel, mida Cleveron esitles novembris. See osutus liiga raskeks, sest 200-kilogrammise koorma vedamiseks ei tohiks robot ise rohkem kaaluda.
Renault' Twizy põhjale ehitatud kullerroboti demo-mudel, mida Cleveron esitles novembris. See osutus liiga raskeks, sest 200-kilogrammise koorma vedamiseks ei tohiks robot ise rohkem kaaluda. Foto: Robotex

Seni peamiselt pakiautomaatide äris tegutsev Viljandi ettevõte Cleveron sai valmis ka pakiveoroboti prototüübi.

Kullerrobot hakkab kaaluma ligikaudu 100 kilo, suutes tarnida kuni 200-kiloseid pakke nii päeval kui ka öösel.

Sarnaselt kümme korda kergema Starshipi pakiveorobotiga on ka Cleveroni analoog mõeldud e-kaubanduse viimase miili ettevõtetele. Roboti eesmärk on automatiseerida kulleri tööd ja tagada autonoomne paki üleandmine.

Kullerrobot võiks isejuhtiva auto kombel vuhiseda mööda sõiduteid, kandes samal ajal mitusadat kilogrammi pakke. Kui õigesse kohta kohale jõutud, saaks robot saadetise asetada maja juures olevasse kodusesse pakiautomaati ning sõita edasi järgmisesse sihtpunkti, soovi korral võib paki roboti seest ka ise välja võtta.

Cleveroni eesmärk on tuua kullerroboti piloodid 2020. aastaks Eesti tänavatele, kui seadusandlus seda selleks hetkeks võimaldab. Cleveroni robotkulleriga saab tutvuda täna alanud Robotexil, katte langemist saab vaadata sellelt lingilt ning Cleveroni enda tehtud videot allolevas aknas.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles