Vene häkkerid ründasid Saksa tipp-poliitikuid (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: KACPER PEMPEL / REUTERS / Scanpix

Venemaa häkkerirühmitus Snake (Madu) korraldas rünnakud mitmete kõrgete Saksa ametnike vastu. 

Saksamaa julgeolekuametnikud avastasid värske küberrünnaku, mille käigus võeti sihikule mitmed Saksamaa Liidupäeva liikmed, Saksa relvajõudude teenistujad ning saatkonnad, kirjutas Der Spiegel. Saksamaa kaitsepolitsei BfV avastas rünnakud 14. novembril.

BfV ütles Spiegelile, et rünnaku taga oli Snake, kuid pole veel selge, kas rünnaku käigus varastati ka andmeid. Tunnistati, et rünnaku ohvrid töötavad peamiselt valitsussektoris ja poliitikas.

Uurijad usuvad, et sama rühmitus tungis eelmise aasta detsembris ka Saksamaa valitsuse võrku. Rünnak avastati alles sellel aastal ning vahejuhtum tekitas küsimusi küberturvalisuse kvaliteedi osas. Rühmitust seostatakse Venemaa eriteenistustega.

Teine Venemaa häkkerirühmitus Fancy Bear oli tõenäoliselt 2015. aastal korraldatud Liidupäeva rünnaku taga ning võttis sihikule ka NATO ja mitme Ida-Euroopa riigi valitsused. Usutakse, et neil on sidemed Venemaa sõjaväega.

Venemaa on oma seotust küberrünnakutega korduvalt eitanud. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles