Abivahendikeskuse Invaru avamisel jagavad spetsialistid nõu

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartus asub Invaru abivahendite keskus Narva maanteel.
Tartus asub Invaru abivahendite keskus Narva maanteel. Foto: Invaru

30. novembril kell 11 avas hooldus-, põetus- ja liikumisabivahenditele spetsialiseerunud keskus Invaru pidulikult uksed Tartus aadressil Narva maantee 27a.

Abivahendite eksperdid jagavad seal kõigile huvilistele nõuandeid ning tutvustavad uusi vahendeid ja õpetavad neid kasutama.

Terve päeva vältava programmi jooksul pakuvad terapeudid ja tehnikud nõuandeid erinevat liiki moodsate abivahendite kohta, et külastaja saaks ise näha ja ka proovida, mida ühe või teise vahendiga peale hakata.

Invaru juhtterapeut Kadri Lemberg ja abivahenditehnik Heigo Harend õpetavad, mida on oluline arvestada ratastooli valimisel ja kuidas lihtsustada ratastooliga liikumist. Lisaks nõuannetele näitavad spetsialistid liikumisabivahendite õiget kasutamist.

Ratastoole on palju ja erinevaid.
Ratastoole on palju ja erinevaid. Foto: Invaru

Ka annab Eesti ainus kommunikatsiooniabivahendite tehnik Ivar Ambos ülevaate, kuidas saab silmadega arvutit juhtida. Kohapeal saab näha silmjuhtimisseadme toimimist ning ka ise selle kasutamist proovida.

Invaru lasteterapeut Helena Lõune jagab aga praktilisi nõuandeid, kuidas lastele sobivaid abivahendeid valida.

Tartu esinduse avamisega on Invarul kokku kümme esindust üheksas Eesti linnas.

Igal kuul külastab Eesti suurimat abivahendikeskust enam kui 10 000 abivajajat.

Lisaks nõustamisele esindustes aitavad abivajatel sobivaid lahendusi leida terapeudid ja tehnikud. Eesti ainsas spetsiaalselt abivahenditele mõeldud töökojas abivahendeid ka hooldatakse ja remonditakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles