Piltuudis: Tallinki laeval läks tormi tõttu reka ümber (1)

Agaate Antson
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lugeja foto

Eile öösel hakkasid Paldiskist Rootsi Kapellskäri sõitnud Regal Stari laeval liikuma tormi tõttu veokid, millest üks ka kummuli läks. 

Tallinki kommunikatsioonijuht Katri Link kinnitas, et eile öösel hakkas tõepoolest mitmes rekas tormi tõttu kaup liikuma.

«Intsidendi põhjustas ühe veoki lasti ebapiisav koormakinnitus, mille tagajärjel vajus koormas olnud metallkonstruktsioon kõrval olnud veokile, mille lastis olid betoonpaneelid ning lükkas selle ümber,» selgitas Link.

Tema sõnul laev kannatada ei saanud ning saabumisel Kapellskäri tõsteti ümberkukkunud veok püsti ja pukseeriti laevalt maha. Sellegipoolest saabus laev Kapellskäri graafikupärasest kaks tundi hiljem, kuid Lingi kinnitusel väljub tänaõhtune laev juba tavapärasel ajal.

«Enne väljumist teostab laeva meeskond täna kõigi veokite koormakinnituste lisakontrolli ning halbade ilmastikuolude tõttu ei võeta täna pardale veokeid, mille lastiks on suured betoonkonstruktsioonid,» selgitas ta.

Tegemist on sama Tallinki laevaga Regal Star, millel oktoobri lõpus tekkis voolukatkestus, mistõttu seiskusid mootorid ning mis keset Läänemerd seisma jäi.

Eile õhtul oli Läänemerel tormituultega kimpus ka Soome-Rootsi laev Wasa Express, milles läks samuti üks reka ümber. Wasa Expressi laev oli sunnitud tormi tõttu tagasi alguspunkti pöörduma.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles