Reinsalu: kohtunikud vajavad sõltumatuse tagatist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otse Postimehes: Urmas Reinsalu
Otse Postimehes: Urmas Reinsalu Foto: Ardi Truija

Kohtunikel peavad olema piisavad sõltumatuse garantiid, et välistada igasugune põhiseadusevastane mõjutamine, sõnas justiitsminister Urmas Reinsalu kohtunike ühingu üldkoosolekul.

Eesti kohtunike ühingu üldkoosolekul sõna võtnud justiitsminister Urmas Reinsalu rõhutas kohtuvõimu sõltumatuse tagamise vajadust, edastas justiitsministeerium. Selleks peavad kohtunikel olema piisavad sõltumatuse garantiid, et välistada igasugune põhiseadusevastane mõjutamine.

Reinsalu sõnul on hukka mõistetavad nii seadusandlikud algatused, mis piiravad kohtupidamise sõltumatust kui ka avalikus poliitilises väitluses õigusriigi põhimõtete küsimärgi alla seadmine. «See, kes lõhub usaldust õigusriigi põhimõtete vastu, lõhub samal ajal Eesti Vabariiki, sest Eesti riik on õigusriik,» rõhutas Reinsalu. Kohtumisel andis justiitsminister ülevaate justiitsministeeriumi kabadest õigusloome vallas.

Kohtunike ühing on Eesti kohtunike ja emeriitkohtunike kutseühendus, millel on üle kahesaja tegevliikme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles