Sotsid tahavad kaotada lasteaia kohatasu ning maksta 100 eurot lapsetoetust (5)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelnõu: koolitunde võib enne kella 9 alustada vaid hoolekogu loal.
Eelnõu: koolitunde võib enne kella 9 alustada vaid hoolekogu loal. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Sotsiaaldemokraatlik Erakond (SDE) soovib oma valimislubadustes tõsta lapsetoetuse sajale eurole ning vabastada lapsevanemad lasteaia kohatasu ja söögiraha maksmisest.

SDE tutvustas reedel oma laste- ja noortepoliitikate paketti, lisaks universaalse lastetoetuse tõstmisele 100 euroni kuus peab erakond vajalikuks suurendada riigipoolset laste tervisese ja hariduse rahastamist, edastas SDE pressiesindaja

«Meile on oluline lapsetoetuste jätkuv tõus 100 euroni kuus lapse kohta ning lasterikkus, perede toetamine ja tähelepanu pööramine puuetega lastele,» ütles Monika Haukanõmm.

Riina Sikkuti sõnul oluline tagada tervist hoidev kasvukeskkond, et lapsed liiguksid piisavalt, toituksid tervislikult ning oleksid rõõmsad. «Suur osa noortega tehtavast ennetustööst võiks olemata olla, kui juba lasteaias suudetaks sekkuda ning laste koolirõõmu hoida,» sõnas Sikkut.

«Kui aga lastel on arstiabi vaja, peaks lapsed pääsema ravile nädalaga. Laste terviseprobleemide varajane märkamine ja lahendamine on investeering terveks eluks,» sõnas Sikkut.

«Selleks, et parandada laste ligipääsetavust haridusele, peame me väga oluliseks, et lasteaias käimise eelduseks ei oleks lapsevanema võimekus tasuda lasteaia kohatasu või söögiraha,» sõnas Heljo Pikhof. «Sellepärast on üks meie lubadustest vabastada lapsevanemad nende tasumise kohustusest ja võtta need kulud riigi kanda.» 

«Meie idee on luua igale lapsele võimalus osaleda igal aastal mõnel kultuurisündmusel,» ütles Andrus Vaarik. Tema sõnul soovib SDE, et iga kool saaks lapse kohta 100 eurot aastas sihtotstarbelist toetust, et kindlustada igale lapsele võimalus külastada kultuuriüritusi. 

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles