Eesti hääletab tühisõite kohustava EL-i maanteepaketi vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson.
Kadri Simson. Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Eesti ei kavatse toetada Euroopa Komisjoni esitatud maanteepaketti, kui see hõlmab veokijuhtidele kohustuslikke koormata sõite koduriiki.

Valitsus kinnitas Eesti seisukohad Euroopa Liidu (EL) transpordiministrite kohtumiseks neljapäeval, kohtumine toimub esmaspäeval ja selle peateemaks on maantee- ehk liikuvuspakett.

«Kui selles eelnõus esmaspäeval jääb sisse autode tühisõitude kohustuslikkus, siis Eesti esindajana seda eelnõu me ei toeta, vaid vastupidi, hääletame vastu,» ütles majandusminister Kadri Simson 

Maanteepaketi üle on erinevates formaatides läbirääkimisi peetud üle aasta ning praegu on ministri sõnul Eesti jaoks problemaatiliseks saanud Austria juhtimisel sisse toodud täiendused ning Simsoni selgituste kohaselt eelnõus on veel probleemid, mis tulenevad ettepanekutest, mis puudutavad autojuhtide tööd.

«Näiteks kaoks autojuhtidel vaba võimalus valida, kus nad oma puhkuse veedavad. Ja see ei oleks mõistlik ja kindlasti ei aitaks kaasa autojuhi ameti populariseerimisele. Nii et me toetame ettepanekuid, mis tagavad autojuhtide sotsiaalset kaitset, eriti, kui nad on veel praktikas teostatavad,» rääkis ERR-ile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles