Rakveres asutati erakond Arenguruumi On

Rakvere Raibe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Hermanikene tunnistas, et ei saa sellest plakatist mitte muhvigi aru, aga kuna pilt on ilus, siis las ta olla.
Siim Hermanikene tunnistas, et ei saa sellest plakatist mitte muhvigi aru, aga kuna pilt on ilus, siis las ta olla. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti erakondade sõbralik seltskond sai enne valimisi veel ühe uue liikme: eile asutati Rakveres partei nimega Arenguruumi On.

Eesti erakondade sõbralik seltskond sai enne valimisi veel ühe uue liikme: eile asutati Rakveres partei nimega Arenguruumi On.

Uue erakonna initsiatiivgrupi moodustavad kolm rohkem või vähem Lääne-Virumaaga seotud tegelast: Andres Mandresson, Karmen Carmen ja Malle Marron. “Liikmeid on meile lisandumas veel ja veel,” praalis uue erakonna pressiesindaja Siim Hermanikene. “Paljud on veel kapiliikmed, aga küll nemad ka avalikuks saavad. Kas tulevad ise välja või tiritakse. Samuti võtame vastu teistest erakondadest välja visatud inimesi, sest kusagil peavad nad peavarju ju saama.”

Erakonna Arenguruumi On platvorm on laiapõhjaline. Nii näiteks tahetakse tähelepanu pöörata seksuaalvähemuste muredele, majandusvaldkonnas nõutakse, et täpsustataks projektirahasid puudutavat seadusandlust, kriminaalkoodeksisse soovitakse sisse viia täiendus, mis lihtsas inimkeeles kõlaks umbes “kui juba küüned taha sain, siis pole enam kellegi asi”.

Seksuaalvähemuste teemas tahab Arenguruumi On eelkõige õigluse majja tuua. “On väga tore, et pedesid ja lesbisid tolereeritakse, aga kõigil pole õnne homona sündida,” rääkis pressipealik Hermanikene. “Mõni meist on siia ilma tulnud zoofiilina, teine nekrofiilina, kolmandale meeldivad väikesed poisid ja tüdrukud. Mille poolest sellised inimesed on halvemad kui homod? Kõigi õigused vajavad kaitset!”

Uue partei algatusrühm ja pressiesindaja loodavad, et valijaid saab neil palju olema. “Ma väga loodan, et inimesed on avameelsed ja head,” lausus Hermanikene. “Nii nagu meist igal on põues marssalikepp, on meil kõigil ka salasoovid. Tuleme kokku, võtame kätest kinni, moodustame energiaringi ja hüüame oma soovi kõva häälega välja. Kui me kõik oma salaunistusele hääle anname, oleme parlamendis nagu nipsti.”

Kellega valimisvõidu korral koalitsiooni minna, seda Hermanikene veel öelda ei osanud. “Võimalik, et EKRE-ga,” arutles ta. “Meie platvormid küll ei kattu, aga EKRE-t ei taha keegi partneriks. Nagu ilmselt ka meid. Seega tuleb ühendada kahe kõrvaleheidetu jõud. Koos liigutame mägesid!”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles