Sobjanin: Moskvast välja saadetud illegaalide arv ulatub 8000ni

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ultranatsionalistid Moskvas 4. novembril korraldatud Vene Marsil, kus nõudsid Venemaa jätmist venelastele ja lehvitasid muu hulgas loosungit «Täna migrant, homme okupant».
Ultranatsionalistid Moskvas 4. novembril korraldatud Vene Marsil, kus nõudsid Venemaa jätmist venelastele ja lehvitasid muu hulgas loosungit «Täna migrant, homme okupant». Foto: SCANPIX

Moskva linnapea Sergei Sobjanini sõnul on viimase kahe ja poole kuu jooksul pealinnast välja saadetud umbes 8000 illegaalset migranti.

Septembriks oli Moskvast saadetud minema neli tuhat ebaseaduslikku sissesõitnut.

Pärast migratsioonipoliitika karmistamist saadeti migratsiooniameti, politsei ja prokuratuuri koostöö tulemusel neid välja veel sama palju, jutustas meer raadiojaamale Ehho Moskvõ.

Migratsiooniameti (FMS) keskustes viibib praeguse seisuga 1700 illegaali, kes on võetud Venemaa pealinnas seaduse rikkumise tõttu kinni novembri jooksul. FMSi peadirektori Konstantin Romodanovski sõnul on neist kolmandik tadžikid, vahendas RBK.

Kui kohus otsustab, et illegaalsed migrandid tuleb saata tagasi kodumaal, siis nii ka tehakse, lisas Romodanovski ja rõhutas, et Tadžikistani kodanike kinni hoidmine pole mingil viisil seotud «pilootide kohtuasjaga».

FMSi peadirektori sõnul viibib Venemaa territooriumil ametlike andmete järgi 9,1 miljonit sissesõitnut, kellest enamik on pärit SRÜ riikidest.

Venemaa eelarve jääb igal aastal ilma 40 miljonist rublast, mille moodustavad illegaalide tasutama jäetud maksud, kes kasutavad nendest möödahiilimiseks igasuguseid nippe, rääkis FMSi juht.

Tulevikus pole passi väljavahetamisest kasu, kuna Venemaa hakkab sissesõitnutelt võtma sõrmejälgi ja siis pole enam piirivalvureid petta võimalik, rääkis Romodanovski.

Kui praegu tohib politseinik hoida inimest tema isiku tuvastamiseks kinni kolm tundi, siis alates 2012. aastast tohib dokumentideta migranti hoida kinni kolm kuud. Lisaks hakatakse võõrtööliselt nõudma umbes 2500 rubla maksma hakkava vene keele testi tegemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles