Pika nimega sõdur arvati reservi

Rakvere Raibe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Demobiliseeritud Mäicel-Johnsohn Õueaiaäär-Kimmelobustekoppelit jäi tema armsasse kasarmusse meenutama vaid müts.
Demobiliseeritud Mäicel-Johnsohn Õueaiaäär-Kimmelobustekoppelit jäi tema armsasse kasarmusse meenutama vaid müts. Foto: Mihkel Maripuu

Kaitsevägi demobiliseeris kaks kuud teeninud noorsõduri Mäicel-Johnsohn Õueaiaäär-Kimmelobustekoppeli, sest kaasteenijatel ja ohvitseridel läks tema hüüdmisel keel sõlme.

“Sõduril peab kõik olema lühike: soeng, jutt, habe,” pragas kapral Enn Öö. “Meil on olukordi ja lahingolukordi, kus seersantidel tuleb välja hõigata ligi tuhat meest järjest. Kui kõik nimed oleksid sellised nagu sel noorsõduril, siis poleks see sõjavägi, vaid anarhia.”

Mäicel-Johnsohn Õueaiaäär-Kimmelobustekoppel oli reservi arvamise pärast õnnetu. “Mulle sõjavägi meeldis. Mis ma teha saan, kui nimi on selline: Mäiceli sain ühe tuntud sportlase tõttu, Johnsohni ühelt Aafrika jalgpallurilt. Kimmel­obustekoppel on mu abikaasa nimi. Kuna kumbki ei tahtnud sünnipärasest perenimest loobuda, olemegi nüüd mõlemad liitnimega.”

Nime pärast pole seni teadaolevalt ühtki sõdurit demobiliseeritud, küll on sõjaväest minema saadetud sõdureid, kel sõjaasjanduse vastu puudub huvi, kes lihtsalt ei viitsi, ja ühel korral saadeti koju võitleja, kel olid liiga suured jalad ja kellele ei leitud parajaid saapaid.

Rakvere Raipele teadaolevalt on menetluses ka järgmine nimejuhtum: reservi tahetakse arvata noorsõdur Üllar-Abduvalei Dolbajob.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles