Viie aasta pärast saab kultuuripärandit kodus vaadata

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aksel Randmeri fotokogu digiteerimine Pärnu muuseumis
Aksel Randmeri fotokogu digiteerimine Pärnu muuseumis Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Järgmisest aastast saab taotlusi esitada kultuuripärandi digitaliseerimiseks, mis on ellu kutsutud viieks aastaks ja selle kogumaksumus on üle üheksa miljoni euro. 

Suurejooneline digitaliseerimiskava, mille mõte on parandada kultuuri kättesaadavust- parandada selle kasutust ettevõtluses, hariduses ja kultuuritegevuses laiemalt, vahendab ERRi raadiouudis
 
Kui kõik läheb nii nagu kava ette näeb, siis 2023. aastaks peaks olema kultuuripärand kodus kättesaadav ööpäevaringselt.  
 
Kultuuriministeeriumi kultuuriväärtuste osakonna raamatukogunõuniku Ülle Talihärma sõnul astub Eesti samas suunas teiste riikidega, sest inimene tahab lisaks füüsilisele kogemusele saada ka digitaalselt materjale kätte. Selline suuremahuline digiteerimine võimaldab 20 aastat ette hüpata, kui aga kõik asutused vähehaaval digitaliseerivad, siis kasutaja ei saa laias mahus kätte informatsiooni, millele tal vajadust on.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles