Trump näeb «häid märke» kaubandussõja lahendamiseks Hiinaga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Donald Trump
President Donald Trump Foto: NICHOLAS KAMM / AFP

USA presidendi Donald Trumpi sõnul näeb ta «häid märke» kaubandussõja lahendamiseks Hiinaga.

Trump ütles seda reedel Buenos Aireses enne laupäevale kavandatud kõnelusi Hiina riigipea Xi Jinpingiga.

«Kui me suudame jõuda leppeni, siis oleks see hea. Ma arvan, et nad tahavad seda, ja ma arvan, et meiegi tahame,» sõnas Trump.

Trump ja Xi osalevad Argentiina pealinnas kahepäevasel G20 tippkohtumisel.

USA ja Hiina on viimasel aastal kehtestanud teineteisele ipmporditolle, mis hõlmavad kaupu sadade miljardite dollarite ulatuses. 

USA kehtestas tariifid 250 miljardi dollari väärtuses Hiina kaupadele, mis on umbes pool Hiinast Ühendriikidesse imporditud kaupade väärtusest. Hiina vastas omapoolsete tariifidega 110 miljardi dollari väärtuses USA toodetele.

USA president ähvardab võtta sihikule ülejäänud Hiinast imporditud kaubad, mille koguväärtus on 267 miljardit.

Valge Maja kaubandusnõunik sõnastas enne tippkohtumist Ühendriikide nõudmised. 

«Hiina peab muutma oma praktikat ja liituma vastutustundlikku kaubandust viljeleva kogukonnaga,» märkis Kudlow, rõhutades, et USA majandus on Hiina omast paremini valmis pikaaegseks kaubandussõjaks. 

Hiina peab asuma õiglasele ja vastastikuseid huve arvestavale positsioonile, märkis nõunik, hoiatades, et Ühendriikide mured seoses intellektuaalse omandi varguse ja tehnoloogia üleminekuga peavad leidma lahenduse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles