Trump kinnitas kavatsust pidada teine tippkohtumine Põhja-Koreaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Jong-un (vasakul) ja Donald Trump Singapuris.
Kim Jong-un (vasakul) ja Donald Trump Singapuris. Foto: POOL New / REUTERS / Scanpix

USA president Donald Trump kinnitas reedel oma Lõuna-Korea ametivennale Moon Jae-inile, et soovib teist tippkohtumist Põhja-Korea liidriga, teatas Valge Maja. 

G20 tippkohtumise kõrvalt kokku saanud Trump ja Moon kinnitasid taas oma kindlat soovi saavutada lõplik, täielikult tõendatud Põhja-Korea tuumarelvitustamine, märkis Trumpi pressiesidaja Sarah Sanders.

Nad olid üksmeelel vajaduses «jätkata olemasolevate sanktsioonide järjekindlat jõustamist tagamaks, et KRDV mõistaks, et tuumarelvitustamine on ainus tee», märkis Sanders, kasutades Põhja-Korea ametliku nime lühendit.

Samas kinnitas Trump, et soovib jätku juunis Singapuris aset leidnud ajaloolisele kohtumisele, veendes tõrksat režiimi tuumarelvadest loobuma. 

«President Trump arutas oma kavatsust pidada teine USA-KRDV tippkohtumine,» märkis Sanders, lisades, et USA ja Lõuna-Korea liidrid kordasid otsustavust oma järgmisi samme tihedalt koordineerida. 

Mooni pressiesindaja Yoon Young-chan ütles uudisteagentuurile Yonhap, et Trump oli teinud Lõuna-Koreale ettepaneku koostööks, et järgmisest tippkohtumisest saaks veel üks ajalooline verstapost Korea poolsaare tuumavabaks muutmisel. 

Välisminister Mike Pompeo pidi novembri algul kohtuma kõrge Põhja-Korea ametiisikuga, kuid kohtumine jäeti ootamatult ära ning Pyongyang on Ühendriikidelt tungivalt nõudnud sanktsioonide tühistamist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles