Suri USA 41. president George H.W. Bush (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

94-aastasena suri USA 41. president George Herbert Walker Bush, teatas eile õhtul tema perekond.

«Teatame Jebi, Neili, Marvini ja Doroga kurbusega, et meie isa suri pärast 94 tähelepanuväärset aastat,» teatas ekspresident George W. Bush perekond kõneisiku vahendusel Twitteris. «George H.W. Bush oli suurepärane inimene ja parim isa, keda soovida võib.» Bush aitas riiki juhtida läbi külma sõja lõpuaastate. 

Aprillis suri Bushi abikaasa, endine esileedi Barbara Bush, kellega ta oli abielus 73 aastat. Bushist jääb maha viis last ja 17 lapselast. 

Bush teenis Teise maailmasõja ajal USA mereväes lendurina, läks pärast sõda ülikooli ja astus pärast naftaäris miljonäriks saamist poliitikasse. Bush oli president Nõukogude Liidu kokkuvarisemise ajal ning juhtis koalitsiooni võidule Iraagi üle Kuveidis. 

Ta kaotas esimese ametiaja järel peamiselt majandusprobleemide tõttu presidendivalimistel demokraat Bill Clintonile. Bush tunnistas ka ise, et tal oli raske sõnastada nägemust ning talle võis saada saatuslikuks otsus murda valijatele antud lubadust uusi makse mitte kehtestada.

Senaatori poeg Bush alustas poliitilist karjääri olles kongresmen Texasest. Edasi tõusis ta USA suursaadikuks Hiinas ja ÜRO-s, Vabariikliku Partei esimeheks ja CIA direktoriks. Ta oli kahel korral ülipopulaarse Ronald Reagani asepresident. USA president oli ta aastatel 1989-1993. 

Trump tunnustas George H.W. Bush'i vankumatut juhirolli

USA president Donald Trump avaldas laupäeval lugupidamist endisele riigijuhile George H.W. Bush, tunnustades tema eluaegset riigiteenimist ja vankumatut juhirolli külma sõja lõpuaastatel. 

«Ühineme Melaniaga leinava riigiga, mälestades endist presidenti George H.W. Bushi,» ütles Trump Buenos Aireses, kus ta osaleb G20 tippkohtumisel. «Oma aususe, relvitukstegeva huumori ning vankumatu pühendumisega usule, perekonnale ja riigile innustas president Bush terveid põlvkondi kaasmaalasi riigiteenistusse.»

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles