Liinilennul Merkeli kõrval istunud mees: ta sõi jogurtit, luges raamatut ja magas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angela Merkel väljumas lennukist pärast hädamaandumist Kölnis.
Angela Merkel väljumas lennukist pärast hädamaandumist Kölnis. Foto: JORG BLANK / AFP / Scanpix

Saksamaa kantsleri Angela Merkeli lennuk oli sunnitud neljapäeva õhtul sidesüsteemide rikke tõttu tegema hädamaandumise Kölnis ning valitsusjuht pidi Argentinas toimuvale G20 tippkohtumisele reisima Iberia liinilennuga.

Liinilennul äriklassis Merkeli kõrval istunud mees kirjeldas oma kogemust kantsleriga koos reisimisest. Mehe üllatus oli suur, kui ta nägi Merkelit ja tema delegatsiooni vaid mõni minut enne õhkutõusu lennukisse sisenemas.

Agustin Agüero istus äriklassis 13-tunnisel lennul Merkeli kõrval ja postitas sellest Twitterisse ka pildid. 28-aastase Agüero sõnul ei oodanud ta, et maailma kõige mõjuvõimsam naine käitub kui täiesti tavaline inimene.

«Ta sõi jogurtit, luges raamatut ja magas veidi,» selgitas Agüero uudisteagentuurile DPA. Mehe sõnul ei esitanud kantsler ühtegi erinõudmist.

Tund enne maandumist läks Merkel kokpiti ja lasi endast koos pilootidega pilti teha. «Ma ei julgenud temaga rääkida, aga ta vaatas paar korda minu poole ja naeratas. Ta oli väga lõõgastunud,» sõnas Agüero.

Merkel ja tema delegatsioon väljusid lennukist enne teisi reisijaid ja kiirustasid tippkohtumise avaõhtusöögile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles