Kaljulaid tänas Jõhvis aasta vabatahtlikke

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta vabatahtlikud presidendi vastuvõtul Jõhvis.
Aasta vabatahtlikud presidendi vastuvõtul Jõhvis. Foto: Vabariigi Presidendi Kantselei

Vabatahtlikke ei tohiks võtta kui professionaalide aseainet, sest nad ulatavad oma abikäe just seal, kus seda kõige rohkem vaja läheb, ütles president Kersti Kaljulaid laupäeval aasta vabatahtlike tunnustamisel Jõhvi kontserdimajas.

«Me näeme vabatahtlikke, kes riskivad oma eludega päästes teiste elusid. Vabatahtlikke, kes teevad väga keerulist tööd, aidates neid, kel on raske – olgu haiguse, puude, kiusamise või vägivalla tõttu. Vabatahtlikke, tänu kellele kestavad ja arenevad meie kultuuri- ja spordiharrastused, õpiringid ja talgupäevad. Vabatahtlikke, kes rakendavad oma erialast talenti ning kogemusi lisaks palgatööle seal, kus selle eest maksmine üle jõu käiks,» vahendas presidendi kantselei Kaljulaidi sõnu.

Riigipea selgitas, et vabakond on tõesti nii mõnelgi juhul olnud esimene ärkaja ja kiireim reageerija, kes näitab kätte probleemid ja lahenduse.

«Kuid see on ainult osa sellest, miks me vabatahtlikke vajame. Mõelda vabatahtlikest kui amatööridest, keda läheb vaja vaid seni, kuni riik või kohalik omavalitsus pärale jõuab ja asjad enda kätte võtab, pole üksnes ebarealistlik, vaid ka lugupidamatu, sest see ei arvesta väärtusega, mida vabatahtlikud loovad,» lisas Kaljulaid.

Vabatahtlik töö annab palju tagasi nii vabatahtlikele endile kui ka ühiskonnale, kus nad toimetavad.

«Vabatahtlik töö tugevdab sidemeid inimeste vahel, sellesse haaratud inimesed on tervemad ja õnnelikumad – ja nii on tervemad, sidusamad, turvalisemad, õiglasemad ja õnnelikumad ka ühiskonnad, kus vabatahtlikkus on au sees, sest selliste inimeste pühendumus avaldub ka igal pool mujal,» selgitas Kaljulaid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles