Peskov avaldas kaks Trumpi eksadvokaadilt tulnud e-kirja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Peskov.
Dmitri Peskov. Foto: Tatyana Makeyeva / Tatyana Makeyeva/TASS/Scanpix

Venemaa presidendi pressiesindaja Dmitri Peskov avaldas kaks e-kirja, mis tema sõnul tulid USA presidendi Donald Trumpi eksadvokaadilt Michael Cohenilt, kes palus abi Trump Toweri Moskva projekti teostamiseks.

Cohen tunnistas neljapäeval, et valetas USA kongressile selle projekti kohta. Ta ütles eelmisel aastal, et saatis Peskovile 2016. aasta jaanuaris e-kirju, kuid tühistas ettepaneku pärast Peskovi kantseleiga rääkimist. See nädal tunnistas Cohen, et jätkas kinnisvaratehingu ajamist Trumpi nimel ka ajal, mil Trump oli sisuliselt saanud vabariiklaste presidendikandidaadiks.

Peskov ütles Argentinas toimuval G20 tippkohtumisel: «Ütlesime neile, et presidendi administratsioon pole ehitusprojektidega seotud ning kui neid huvitab investeerimine, siis näeksime neid hea meelega Peterburi majandusfoorumil.» Peskovi sõnul ei kuulnud nad pärast seda Cohenilt midagi.

Ta lisas, et Vene ametnikud ei vastanud Cohenile e-kirja teel, vaid võtsid temaga ühendust telefonitsi, kirjutas portaal Bloomberg.

Peskovi sõnul tahtis Cohen e-kirjades kokkusaamist tema või Vene presidendi Vladimir Putini tollase kabinetiülema Sergei Ivanoviga, lisas Bloomberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles