Rakvere lihatööstuse emafirma maksab päevapealt sule sappa saanud juhile miljon eurot (10)

Reet Pärgma
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jari Latvanen.
Jari Latvanen. Foto: Sander Ilvest

Kauppalehti kirjutab, et eelmisel nädalal päevapeal HKScani tegevjuhi kohalt sule sappa saanud Jari Latvanen on kümne aasta jooksul juba kolmas tegevjuht, kelle lahkumiskingitus on ligikaudu miljon eurot.

 

HKScani nõukogu otsustas eelmisel teisipäeval lõpetada lõpetada tööleping päevapealt senise nõukogu esimehe Mikko Nikulalaga ja ettevõtte juhatuse esimehe Jari Latvaneniga, teatas firma börsile. Viimane jõudis ettevõtet tüürida veidi üle kahe aasta.

HKScani palgakirjelduste järgi peab juhi lepingu lõpetamisele eelnema kuue kuu pikkune teavitamisperiood. Kui seda rikutakse, on juhil õigus saada ettevõtte poolt 12 kuupalga suurune hüvitis.

Latvaneni kuupalk oli 54 166 eurot, mis tähendab, et ettevõte peaks talle maksma 974 900 eurot. Ka on tal õigus lisapensionile, mida ettevõte on maksnud 20% kuupalgast. 

2016. aasta jaanuaris lahkus HKScani tegevjuhi kohalt Hannu Kottonen, kelle lahkumishüvitis oli Kaupalehti kohaselt 958 500 eurot. Endine tegevjuht Kai Seikku, kes vallandati 5.jaanuaril 2009, sai hüvitiseks 1,3 miljonit eurot. 

Jari Latvaneni asemel valis HKScan uueks tegevjuhiks Tero Hemmilä.

Novembris teatas HKScan, et nad koondavad Soome üksuses 165 töökohta ning võib tulevikus äri hooajalise kõikumise tõttu tehastes veel töötajaskonda vähendada. Lisaks vaidleb HKScan enda Eesti haru eksjuhi Teet Soormiga kohtus, kus nõutakse viimaselt kolmes erinevas hagis kokku pea 5 miljonit eurot. 

HKScan on Soome peakontoriga Põhjamaade lihatootja, mis toodab ja turustab sea-, veise, linnu- ja lambaliha, töödeldud liha ning valmistoite. Möödunud aastal teenis kontsern 1,8 miljardi euro suuruse käibe juures 18 miljonit eurot kahjumit.

Eestis kuulub HKScani kontsernile Rakvere Lihakombinaat ja Tallegg.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles