Mattis kritiseeris Venemaa «häbematut põlgust» Ukraina vastu (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA kaitseminister James Mattis.
USA kaitseminister James Mattis. Foto: OGNEN TEOFILOVSKI / REUTERS / SCANPIX

USA kaitseminister James Mattis kritiseeris laupäeval Moskvat Kertši väinas juhtunu tõttu.

Mattis ütles, et Venemaa näitas Kertši väinas aset leidnud vahejuhtumiga «häbematut põlgust» 2003. aasta leppe suhtes, mis lubas nii Vene kui Ukraina laevade vaba läbipääsu.

Mattise sõnavõtt on seni kõige karmisõnalisem USA reaktsioon toimunule.

Mattis süüdistas Putinit ka USA presidendi Donald Trumpi oktoobrikuises otsuses lahkuda 1987. aasta keskmaa tuumajõudude lepingust (INF). «Meil on tegemist INFi leppe kahepalgelise rikkumisega Putini poolt,» ütles ta, märkides, et USA on lepet täitnud, kuid Venemaa mitte.

USA president Donald Trump jättis Ukraina-Venemaa konflikti tõttu ära G20 tippkohtumise kõrvalt kavandatud kõnelused Vene presidendi Vladimir Putiniga. Nad pidasid laupäeval siiski lühikese vestluse, kinnitas Putini pressiesindaja Dmitri Peskov.

USA suursaadik ÜROs Nikki Haley süüdistas Venemaad «lindpriilikes tegudes» ja Ukraina suveräänsuse räiges rikkumises seoses kolme Ukraina sõjalaeva hõivamisega Aasovi merel ja nende meeskonnaliikmete kinnivõtmisega 25. novembril.

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles