Putin: sõda Ida-Ukrainas jätkub seni, kuni praegune valitsus on Ukrainas võimul (33)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: Sputnik / Reuters / Scanpix

Vene president Vladimir Putin ütles, et ta ei näe konflikti lõppu Ida-Ukrainas seni, kuni praegune võim on Ukrainat juhtimas.

«Praegustel Ukraina võimudel ei ole huvi konflikti lahendada, eriti rahumeelsete vahenditega,» ütles Putin Buenos Aireses G20 tippkohtumise lõpul ajakirjanikele. «Seni, kuni nemad on võimul, sõda jätkub,» rõhutas ta.

Putini sõnul jätkab Venemaa igal juhul kontakte Ukrainaga, seda vähemalt töisel tasemel.

Vene president Vladimir Putin väljendas G20 tippkohtumise pressikonverentsil kahetsust, et USA riigipea Donald Trumpiga jäi ära täiemahuline kohtumine. Putin ütles, et kohtumine leiab aset siis, kui USA on selleks valmis. 

«On kahju, et me ei saanud pidada tõelise kohtumise. Ma arvan, et see on vajalik. Ma loodan, et me saame kohtuda, kui USA pool on selleks valmis,» ütles Putin. «Küsimused, mida me peame arutama, on väga tähtsad. Ennekõike on need küsimused strateegilisest stabiilsusest, küsimused massihävitusrelvade leviku tõkestamisest.»

Putini sõnul oli tal Trumpiga siiski lühike vestlus, mille käigus ta andis ka selgitusi Kertši väina sündmuste kohta ja Moskva seisukohast Ukraina kriisis. «Me vestlesime seistes. Ma vastasin tema küsimustele intsidendi kohta Mustal merel,» ütles Vene president.

Putini sõnul oli Ukraina mereväe aluste katse läbida 25. novembril Kertši väin «kavandatud provokatsioon». Putini väitel kasutab Ukraina Kertši intsidenti oma rahva õiguste ja vabaduste piiramiseks.

Käsitledes Ukraina presidendi Petro Porošenko otsust kehtestada mitmes oblastis 30 päevaks sõjaseisukord, ütles Putin, et Kiiev ei teinud seda isegi olulisemate sündmuste ajal, kuid tegi seda nüüd enne eeseisvaid valimisi.

Ta märkis, et sõjaseisukorra kehtestamisega jagas Kiiev Ukraina kaheks osaks - usaldusväärseks ja mitteusaldusväärseks.

Kommentaarid (33)
Copy
Tagasi üles