USA ja Hiina president pidasid kõnelusi kaubandustüli leevendamiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Donald Trump ja Hiina liider Xi Jinping koos delegatsioonidega Buenos Aireses kaubanduskõnelustel.
USA president Donald Trump ja Hiina liider Xi Jinping koos delegatsioonidega Buenos Aireses kaubanduskõnelustel. Foto: Reuters / Scanpix

USA president Donald Trump ja Hiina riigipea Xi Jinping pidasid laupäeval Buenos Aireses G20 tippkohtumise järel kõnelusi eesmärgiga vältida täiemahulise kaubandussõja puhkemist kahe riigi vahel ja leevendada senist vastasseisu.

Trump väljendas enne kohtumist optimismi, öeldes, et loodetavasti saavutab ta kõnelustel Xiga "midagi, mis on hea Hiinale ja USA-le". Xi aga ütles, et neil on tohutu vastutus leida lahendus.

"Ainult koostöö meie vahel saab teenida rahu ja õitsengu huve," sõnas Hiina liider.

Töine õhtusöök kestis rohkem kui kaks tundi ja kumbki liider ei teinud pärast kõnelusi avaldust.

Trump lahkus kohe Air Force One pardal Washingtoni.

USA on kehtestanud Hiina kaupadele rohkem kui 250 miljardi dollari ulatuses imporditariife, et avaldada Pekingile survet kaubandusreeglite muutmiseks. 1. jaanuarist tõusevad praegused imporditariifid paljudel kaupadel 25 protsendini, kui kokkulepet ei saavutata.

Trumpi majandusnõunik Larry Kudlow ütles Washingtonis enne USA ja Hiina liidri kohtumist, et kui kõnelustel edu ei saavutata, kehtestab Trump umbes 267 miljardi dollari ulatuses täiendavalt tariife.

Kudlow ütles pärast Trumpi ja Xi kõnelusi, et need läksid "väga hästi". Ta ei andnud täpsemat teavet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles