Trump ja Xi saavutasid tariifide osas kokkuleppe (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA ja Hiina delegatsioonid Buenos Aireses.
USA ja Hiina delegatsioonid Buenos Aireses. Foto: Kevin Lamarque / Reuters / Scanpix

Hiina välisminister Wang Yi kinnitas eile hilisõhtul Buenos Aireses, et president Xi Jinping ja USA riigipea Donald Trump jõudsid kokkuleppele, millega välditakse uute tariifide kehtestamist pärast 1. jaanuari.

Trump ja Xi jõudsid kokkuleppele täiendavate tariifide kehtestamise peatamises, ütles Yi pärast kahe riigi liidri töist õhtusööki G20 tippkohtumise kõrvalt.

«Põhimõtteline kokkulepe on tõhusalt ära hoidnud majandusliku hõõrdumise laienemise kahe riigi vahel ja avanud uue ruumi mõlemale kasulikuks koostööks,» lisas ta.

USA teatas, et nõustus peatama uute tariifide kehtestamise 90 päevaks, võimaldamaks pidada läbirääkimisi kaubandustüli lõpetamiseks.

Valge Maja ütles, et 1. jaanuaril jõustuma pidanud tariifide tõstmine 200 miljardi dollari väärtuses Hiina kaupadele seniselt 10 protsendilt 25-le, lükatakse edasi 90 päeva.

«Kui selle perioodi lõpuks ei suuda osapooled jõuda kokkuleppele, tõstetakse 10-protsendised tariifid 25 protsendi peale,» ütles Valge Maja avalduses pärast Xi ja Trumpi ühist õhtusööki.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles