Galerii. Rahvusülikooli aastapäeva balli asemel peetakse uuel aastal piduõhtut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

1. detsembri õhtul peeti Vanemuise kontserdimajas rahvusülikooli 99. aastapäeva balli. Tuleval aastal peaks toimuma selle asemel pisut teises võtmes peoõhtu.

Rahvusülikooli 99. aastapäeva balli projektijuht Kristel Jakobson ütles, et ball möödus meeleolukalt ning üritusel käis üle kuuesaja inimese. Tuleval aastal peetakse balli asemel piduõhtu, seega järgiti eilsel ballil eriti hoolikalt traditsioonilisi elemente. Jakobson vihjas, et 100. aastapäeva pidu saab olema suurejoonelisem ning pisut teistsugune.

«Erilisena tooksin välja balli esimeses osas läbi viidud tänugala osa, kus tänavu projitseeriti lisaks võitjate nimedele ka lühivideod nende igapäevasest tööst,» märkis Jakobson. Samuti valiti ballil peo peremees ja -naine, seda pole mõnda aega ballil tehtud. «Nii peo peremehe ja -naisega kui ka rektoriga said soovijad peo alguses klaase kokku lüüa, hiljem aga ka tantsu vihtuda,» lisas Jakobson.

Tartu ülikooli rektor Toomas Asser ütles, et rahvusülikooli kestmiseks järgmised 99 aastat tuleb teha sama, mida on tehtud eelmised 99 aastat. «Peame säilitama eesti keelt ja vaimsust ning leidma sobiva tasakaalupunkti rahvusliku ja rahvusvahelise vahel,» rääkis ta. Asser lisas, et rahvusülikool ei saa eksisteerida ilma nii välissuhteid kui ka Eestit väärtustamata.

Asser ei osanud ühtegi suuremat murekohta välja tuua, millega praegu eelkõige rahvusülikoolis tegeletakse. «Rahast pole ilmselt sobilik rääkida, kuigi see on oluline asi,» nentis ta. Küll aga on Asseri sõnutsi suur üleminek õppekorralduses ja õppekavades, mille kallal tehakse kõvasti tööd.​

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles