Saksa politsei peatas natsistlike loosungite tõttu kontserdi (8)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paremäärmuslaste meeleavaldus Saksamaal Dortmundis.
Paremäärmuslaste meeleavaldus Saksamaal Dortmundis. Foto: DAVID YOUNG / AFP / SCANPIX

Saksamaa politsei peatas eile natsistlike loosungite tõttu Ostritzi väikelinnas toimunud paremäärmusliku bändi rokk-kontserdi.

Saksimaal Ostritzis toimunud kontserdil esines kaks paremäärmuslikku rokkbändi, keda oli kuulama tulnud mõnisada inimest. Politsei otsustas ürituse lõpetada pärast seda, kui rahva seast hakati karjuma seaduse poolt keelatud loosungit «Sieg Heil».

Politseinikud kuulsid rahva seast hüüdeid «Sieg Heil», peatasid kontserdi ning saatsid rahva laiali. Loosungite kuulmist kinnitasid ka mitmed tunnistajad. Föderaalvõimud otsustasid algatada uurimise.

Saksamaa seaduste kohaselt on natsidega seotud loosungite ning natsisümboolika kasutamine keelatud. Poola piiri lähedal asuv Ostritzi väikelinn võõrustab tihti vastuolulisi paremäärmuslikke kontserte. Aprillis kogunesid sajad neonatsid Ostritzi, et tähistada Adolf Hitleri sünniaastapäeva.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles