Iisraeli politsei soovitab esitada peaministrile korruptsioonisüüdistuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu.
Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu. Foto: POOL / Reuters / SCANPIX

Iisraeli politsei teatas, et soovitab esitada peaminister Benjamin Netanyahule Iisraeli telekomihiiuga seotud uurimises süüdistuse altkäemaksu võtmises. 

Politsei teatel on neil piisavalt asitõendeid, et esitada Netanyahule ja tema abikaasale Sarale süüdistus altkäemaksu võtmises, pettuses ja usalduse kuritarvitamises. 

Uurimine keskendub kahtlusele, et Netanyahu usaldusalused aitasid kaasa regulatsioonidele, mis tõid telekomikompaniile Bezeq sadu miljoneid dollareid vastutasuks peaministri positiivse kajastamise eest Bezeqi uudisteportaalis Walla.

Politsei on soovitanud varem esitada Netanyahule korruptsioonisüüdistus veel kahes uurimises. Peaminister on süüdistusi eitanud.

«Need soovitused olid ära otsustatud ja lekitatud veel enne uurimise algust,» ütles Netanyahu avalduses pärast seda, kui politsei esitas tema vastu kolmanda soovituse süüdistuse esitamiseks viimaste kuude jooksul. 

«Olen kindel, et asjaomased võimud jõuavad pärast küsimuse uurimist samale järeldusele: tegelikult ei ole selles midagi,» ütles peaminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles