Video: Martin Helme kõndis TV3 võttelt minema (139)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Helme.
Martin Helme. Foto: Mihkel Maripuu

Kalle Muuli märkis Kuku raadio saates, et neljapäeval toimunud TV3 võttel läks Rainer Vakra (SDE) ja Martin Helme (EKRE) vaheline vestlus tuliseks, mida on näha ka nüüdseks avaldatud videost.

Reedeses Kuku raadio saates «Muuli ja Riikoja» oli taas juttu EKRE esmaspäevasest meeleavaldusest Toompeal ja sealsest rünnakust europarlamendi saadiku Indrek Tarandi vastu. Keskkonnaministri nõuniku Kalle Muuli sõnul on vägivalla taga erakonna juhtkonna seisukoht. 

«Mina ei jaga Tarandi seisukohti ei rändeleppe ega paljude muude asjade osas. Ma ei kiida heaks tema käitumist, aga ma selgelt taunin mistahes vägivalda nii tema kui kellegi teise vastu. Ja ma olen väga selgelt seisukohal, et selle vägivalla taga, mida lihtsalt meeleavaldajad seal toime panid, on erakonna juhtkonna seisukoht,» rääkis Kalle Muuli.

Muuli tõi näitena intsidendi, mis leidis aset neljapäeval TV3 uudistesaate rubriigi «Nädala kokkuvõte» salvestusel, kus möödunud nädala teemasid võtsid kokku Rainer Vakra (SDE) ja Martin Helme (EKRE). «Keset lindistust rebis Martin Helme endal mikrofoni rinnast ja sisuliselt tormas Vakrale kallale. Otsesest löömisest jäi vist natuke puudu, aga ma loodan, et TV3 jätkub südikust see eetrisse lasta. Ju neil on see lindis kõik olemas,» väitis Muuli. 

«See on tegelikult juhtide poolt kultiveeritud asi. See peaks olema kõigi eesti erakondade poolt üksmeelselt taunitud ja välistatud selliste erakondadega koostöö,» jätkas ta.

«Ühel hetkel tõepoolest, Helme ärritus ja kaotas kontrolli - ta röökis, rabas enda küljest mikrofoni, lõi selle lauale ning jalutas minema,» kommenteeris Vakra Õhtulehele ja lisas, et kuigi kõrvalolijad arvasid, et Helme oleks Vakrale ääre pealt kallale läinud, siis Vakra ise Helmes ohtu ei näinud. Martin Helmelt ei õnnestunud väljaandel kommentaari saada.  

Nüüdseks on TV3 avaldanud ka video, mida vaadates on näha, et vestlus muutus tõepoolest pingeliseks, Martin Helme läks endast välja, võttis mikrofoni küljest, pani mantli selga ja kaabu pähe ning lahkus poole salvestuse pealt. «Ma ei viitsi nii lolli juttu taluda,» kommenteeris ta.

Kommentaarid (139)
Copy
Tagasi üles