Lavrov: Kertši juhtum võis olla vandenõu Putini-Trumpi kohtumise vastu (7)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa välisminister Sergei Lavrov.
Venemaa välisminister Sergei Lavrov. Foto: Pavel Golovkin / AP / Scanpix

Hiljutine vahejuhtum Kertsi väinas võis leida kasutamist ettekäändena Vene ja USA liidrite kavandatud kohtumise tühistamiseks, ütles Vene välisminister Sergei Lavrov pühapäeval. 

«Ma ei toeta seda vandenõuteooriat ja ükskõik mis laadi spekuleerimist vandenõudega, aga hiljuti on olnud liiga palju kokkusattumusi, kui enne tähtsaid sündmusi leiab aset mõni provokatsioon, mida kasutatakse otsekohe sanktsiooniretoorika õhutamiseks,» ütles Lavrov usutluses telekanalile Rossija.

Ühendriikide president Donald Trump otsustas neljapäeval tühistada laupäevale planeeritud kohtumise Putiniga Buenos Aireses G20 tippkohtumise kõrvalt, põhjendades seda Venemaa suumatusega anda Kiievile tagasi Kertši väinas hõivatud Ukraina mereväe laevu ja vangistatud meremehi. 

Putin ütles laupäeval pärast tippkohtumise lõppu pressikonverentsil, et Ukraina mereväe aluste katse läbida 25. novembril Kertši väin oli kavandatud provokatsioon.

Vene väed avasid 25. novembril Kertši väinas tule kolme Ukraina sõjalaeva pihta, hõivasid need ja võtsid vangi üle 20 meremehe. Ukraina on nimetanud rünnakut Venemaa agressiooni uueks etapiks ning lääneriigid on valdavalt avaldanud toetust Kiievi versioonile sündmustest. 

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles