Nigeeria president lükkas ümber teated oma surmast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nigeeria president Muhammadu Buhari.
Nigeeria president Muhammadu Buhari. Foto: DARREN ORNITZ / REUTERS / Scanpix

Nigeeria president Muhammadu Buhari kummutas eile kuulujutud oma surmast ja väidetavast asendamisest Sudaanist pärit petisest teisikuga, ütles riigipea pressiesindaja. 

«See olen päriselt mina, ma kinnitan teile. Tähistan varsti oma 76. sünnipäeva ja ma lähen tugevana edasi,» ütles Poolas kliimakonverentsil osalev Buhari sealse Nigeeria diasporaaga kohtudes. 

Ta vastas publiku seast kõlanud küsimusele sotsiaalmeediaplatvormides Twitter, Facebook ja YouTube korduvalt levitatud väidete kohta, et Aafrika kõige suurema rahvaarvuga riiki juhib petis nimega Jubril. 

«Paljud lootsid, et ma ma surin ajal, kui mu tervislik seisund oli halb. Mõned pöördusid isegi asepresidendi poole, et ta kaaluks nende võtmist minu asendajaks, sest nad eeldasid, et ma olen surnud,» ütles Buhari avalduses, mille allkirjastas tema pressiesindaja Garba Shehu. 

President nimetas kuulujuttude levitajaid rumalateks ja ebausklikeks. 

Buhari teatas varem, et kandideerib järgmisel aastal teiseks ametiajaks presidendiks, kuigi suurema osa 2017. aastast veetis ta Londonis, et ravida tõsist haigust, mille kohta pole avalikkusele kunagi infot jagatud. 

Kuulujuttudele riigipea tervise kohta on andnud alust info puudumine haiguse kohta, Buhari kõhetu väljanägemine ja tema avalike esinemiste koomale tõmbamine. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles