Pildid ja video: Egiptuse näitlejanna võib liiga paljastava kleidi eest saada viie aasta pikkuse vangistuse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Egiptuse tuntud näitlejannat ootab Kairo filmifestivali punasel vaibal liiga paljastava kleidi kandmise eest kohus.

Grupp prokuröre saatis 44-aastase Rania Youssefi kohta kaebekirja Egiptuse peaprokurörile, milles nad tõdevad, et näitlejanna rikkus riietusreegleid, paljastas endast seda, mida paljastada ei tohi ning et ta eiras ühiskonnas kehtestatud norme ja tavasid, teatab telegraph.co.uk.

Egiptuse näitlejanna Rania Youssef
Egiptuse näitlejanna Rania Youssef Foto: AFP/SCANPIX

Youssef ilmus läbipaistva seelikuosaga õhtukleidis avalikkuse ette 29. novembril.

Mitmetes Egiptuse populaarsetes seriaalides ja filmides mänginud staari rõivastus jagas egiptlased kahte leeri. Näitlejanna õhtukleiti kommenteeriti agaralt sotsiaalmeedias.

Egiptuse näitlejanna Rania Youssef
Egiptuse näitlejanna Rania Youssef Foto: AFP/SCANPIX

Osa egiptlastest arvas, et Youssef nägi selles kleidis välja nagu odav prostituut, teised arvasid, et staaril on õigus kanda, mida soovib.

«See kleidi disaini saab kokku võtta nii: «Auhinda vastu võtma minnes unustasid püksid jalga panna»,» teatas üks Twitteri kasutaja.

Teine aga ülistas staari, et ta nägi suurepärane välja ja ta ei saa aru, miks kõik ta peale pahased on.

Enne Kairo filmifestivali oli Youssefil lõppenud uue filmi «Aswar Aaliya» (Kõrged tarad), milles ta kehastab tuntud kunstnikku, kes saadetakse reeglite eriramise eest vangi.

Kohus Youssefi üle algab 12. jaanuaril 2019 Kairos ning vastavalt Egiptuse seadusele, mis keelab avalikkuses ebasündsalt riietumise, võib teda süüdi mõistmisel oodata ees kuni viie aasta pikkune vangistus.

Egiptuse näitlejanna Rania Youssef
Egiptuse näitlejanna Rania Youssef Foto: AFP/SCANPIX

Youssef on nende paljude seas, kes oma riietuse ja välimusega on eiranud islami riietumiskoodi.

Kuigi Egiptuses on islmaireeglid leebemad kui mitmetes teistes islamimaades, on ka seal kindel piir, millest üleastumist karistatakse.

Möödunud aastal sai kahe aasta pikkuse vangistuse laulja Shyma, kes oma muusikavideol tantsis aluspesus ja sõi provokatiivselt banaani.

2016. aastal sai kirjanik Ahmed Naji kahe aasta pikkuse vanglakaristuse selle eest, et ta kujutas oma romaanis detailselt seksi ja narkootikumide tarbimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles