Tunne Kelam riigikokku ei kandideeri

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Parlamendi saadik Tunne Kelam.
Euroopa Parlamendi saadik Tunne Kelam. Foto: PEETER LANGOVITS / PM/SCANPIX

Euroopa Parlamendi saadik Tunne Kelam välistab kandideerimise riigikogu valimistel, kuid peab võimalikuks pürgimist Euroopa Parlamenti.

«Kindlasti mitte riigikogu valimistel,» vastas Kelam BNS-i küsimusele, kas ta osaleb kevadel toimuvatel valimistel. «Ma olen võtnud selge seisukoha, et kuna ma olen Euroopa Parlamendis, siis ma ei kandideeri riigikokku ega kohalikel valimistel,» lisas ta.

Samas jättis Kelam lahtiseks võimaluse, et kandideerib uuesti Euroopa Parlamenti. «Me ei ole Isamaas seda veel otsustanud. Ütleksin nii, et võimalus on,» märkis Isamaa veteranpoliitik Tunne Kelam.

Kelam kritiseeris laialt levinud tava, kus tuntud poliitikud kandideerivad kõikidel valimistel oma nimekirjade eesotsas.

«Ma olen põhimõtteliselt selle vastu, et tuntud näod pakutakse välja kõikjal. See on üks meie poliitika vananemise ja stagneerumise peamisi tegureid,» ütles Kelam.

«Kui välja panna tuntud näod, siis see on kergema vastupanu tee. See on lühiajaline perspektiiv, mis takistab eriti näiteks kohalikel valimistel häid tulevasi poliitikuid esile kerkimast. Sest tuntud näod veavad nad sisse, aga siis teatavad oma loobumisest, kuna tööd olevat kohutavalt palju,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles