«Olukorrast ajakirjanduses»: meedia läks Tarandi ja EKRE konflikti kajastamisel üle piiri (5)

Ainar Ruussaar
, erikorrespondent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Lang.
Rein Lang. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Meedia läks nädalataguse Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna toetajate ja Euroopa Parlamendi poliitiku Indrek Tarandi vahel tekkinud konflikti kajastamisel üle piiri, leidsid raadio Kuku saatejuhid Rein Lang ja Väino Koorberg esmaspäeval saates «Olukorrast ajakirjanduses».

«Mida rohkem see peavalu meedia või peavoolu meedia võimendab selliseid emotsionaalseid sündmusi nagu seal platsil juhtus, seda emotsionaalsem on ühiskond. Mida rohkem hüsteeriat on meedias, seda rohkem hüsteeriat on ühiskonnas,» rääkis Reformierakonda kuuluv konsultant Rein Lang. Ta lisas, et mõlemad konflikti osapooled tegelesid Toompeal kaamerate ees populismiga.

«Üks provotseeris ja teised allusid provokatsioonile ning mõlemad pooled olid õnnelikud sellest, et kaamerad olid kohal ja kõik mis pärast juhtus, oli vesi nende veskile. Mõlemal juhul on tegemist populismiga, aga just ajakirjandus toidab seda populismi,» märkis Lang.

Ajakirjanik Väino Koorberg kutsus kolleege üles taolistel puhkudel asju enesele rohkem selgeks tegema. «Mulle käis närvidele Tarandi juhtumi puhul poliitilise hüsteeria paljundamine ja võimendamine, mida ma vaatasin kõigist telekanalitest,» sõnas Koorberg. «Tahaksin kutsuda ajakirjanikke natukene päid jahutama ja asjad inimestele tegelikult selgeks teha. Ajakirjanikud tehku endale asjad selgeks enne, kui nad hakkavad edastama allikate vasakule ja paremale lahmimist,» lisas ta.

26. novembril korraldas EKRE riigikogu hoone ees Toompeal ränderaamistiku vastase meeleavalduse, kus püüdis mikrofoni haarata Euroopa Parlamendi saadik ja sotsiaaldemokraatliku erakonna ridades riigikogusse kandideeriv Indrek Tarand. Tekkis rüselus ja Tarandit tõugati ning löödi.

See juhtum sai arvuka meediakajastuse Eestis ja välisriikides.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles