Steven-Hristo Evestus paneb prokuröriameti maha (8)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Steven-Hristo Evestus.
Steven-Hristo Evestus. Foto: Mihkel Maripuu

Üle 16 aasta prokuratuuris töötanud ning mitmes olulises süüasjas süüdistaja olnud riigiprokurör Steven-Hristo Evestus paneb ameti maha ja lahkub prokuratuurist.

Evestus teatas, et tema viimaseks tööpäevaks riikliku süüdistajana jääb selle aasta 31. detsember.

«Prokuratuuris on mul tänaseks möödunud 16 ja pool põnevat aastat. Selle pika aja jooksul on olnud häid ja kehvemaid aegu, kuid kokkuvõttes on prokuratuur mulle pakkunud kõik, mis ma saada oleksin soovinud. Aga kord on nii, et üksluiseks muutuv elu on tühine elu. Elus peab kasutama aega ja valikuvõimalusi ning selle eelduseks on vabadus. Just vabaduseks ma mõnda aega valmistunud olengi ning seda ma igatsetud inspiratsiooniallikana järgmisel aastal nautida kavatsengi,» teatas Evestus sotsiaalmeedias.

Riigiprokuröri sõnul tunneb ta, et tahaks rohkem näha elu väljaspool prokuratuuri, areneda erinevates valdkondades ning selleks ta võtabki aja maha ja katsub tasapisi avastada maailma teistel viisidel.

«Mis puudutab pikaaegset tööandjat, siis on mul hea meel, et prokuratuur teeb oma tööd väga hästi ning usun, et samamoodi jätkatakse ka edaspidi! Uskuge mind, prokuratuuris on küllalt tarku ja häid kolleege, kes saavad suurepäraselt kõigega hakkama,» teatas Evestus.

Eevestus on olnud süüdistaja mitmes olulises ja ühiskonnas palju vastukaja tekitanud kohtuasjas. Tema viimane suurem kohtuprotsess on olnud Keskerakonna endise esimehe Edgar Savisaare protsess.

Evestus teatas lahkumisest enne, kui on selgunud Savisaare protsessi jätkumine

Evestus teatas prokuröriametist lahkumisest ajal, kui tema viimase aja üks suurimaid kohtuprotsesse, Keskerakonna endise esimehe Edgar Savisaare korruptsioonisüüasi ei ole veel lõplikku lahendust saanud. Riigikohus otsustab lähiajal, kas menetluse lõpetamine Savisaare suhtes tema tervise tõttu on põhjendatud või mitte.

Riigiprokuratuuri pressiesindaja Kaarel Kallase sõnul ei tasu Evestuse lahkumisotsusest välja lugeda seda, justkui omaks ta riigikohtu otsusest mingit eelinfot ja lahkub seetõttu ametist, ootamata ära viimaste aastate ühe suurima korruptsiooniasja lõplikku lahendit.

«Kui prokurör lahkub ametist, on paratamatu, et tal jääb midagi pooleli. Ühelgi prokuröril ei ole sellist hetke, et tal parasjagu ühtegi menetlust käsil ei ole. Ei saa ka oodata sellist hetke, mil kõik kriminaalasjad on läbi saanud, kuna sellist hetke lihtsalt ei ole olemas,» ütles Kallas.

Evestuse pooleliolevad kriminaalasjad võtab pärast tema lahkumist üle mõni teine prokurör. Kuna Evestus on spetsialiseerunud korruptsioonikuritegudele, võtab tema asjad üleprokurör, kes on selles valdkonnas tugev ja kogenud.

Lisaks Savisaare kohtuprotsessile jääb avalikkuses suuremat tähelepanu pälvinud kohtuasjadest Evestusel pooleli niinimetatud passimaffia kriminaalasi ja ärimees Henry Kallase rahapesusüüdistus.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles