Prantsuse kollavestid ei osale kõnelustel valitsusega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaal jätkuvad meeleavaldused
Prantsusmaal jätkuvad meeleavaldused Foto: Stephane Mahe / Reuters / Scanpix

Prantsuse nõndanimetatud kollavestide protestiliikumise mõõduka tiiva esindajad ei osale radikaalide kättemaksuähvarduste tõttu peaminister Edouard Philippe'i välja pakutud läbirääkimistel, ütlesid esmaspäeval kaks delegaati. 

Delegaadid, kes olid ulatanud valitsusele dialoogikäe pärast ulatuslikke rahutusi Pariisis, ütlesid, et otsustasid turvakaalutlustel loobuda teisipäevaks kavandatud kõnelustest Philippe'iga. 

Pariisis jätkusid terve nädalavahetuse vägivaldsed meeleavaldused, mille algpõhjuseks oli raev kütuseaktsiisi tõusu vastu, kuid nüüdseks on laienenud valitsusvastaseks liikumiseks ja sihikule on võetud üldine elukallidus. Prantsuse president Emmanuel Macron lükkas kriisi tõttu kodumaal edasi ka visiidi Belgradi.

«Me valmistusime president Macroni visiidiks. Kahjuks selle olukorra ja probleemide tõttu, millega ta silmitsi seisab, palus president Macron mind mõne nädala võrra oma visiiti meie riiki edasi lükata,» lausus Serbia president Aleksandar Vučić pressikonverentsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles