Keskerakond soovib Eesti GMO-vabaks riigiks kuulutada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaal 2008. aastal toimunud demonstratsioon geneetiliselt muundatud maisi MON810 tootmise vastu.
Saksamaal 2008. aastal toimunud demonstratsioon geneetiliselt muundatud maisi MON810 tootmise vastu. Foto: AFP / Scanpix

Keskerakond seisab enda maaelu puudutavates lubadustes geenmuundatud organismide (GMO) kasutamise vastu.

Mõeldes Eesti kasvavale maheturule ja meie mahekuvandile, tuleb Keskerakonna arvates Eesti GMO vabaks riigiks kuulutada.

"Alates Euroopa Liiduga liitumisest pole Eestis kasvatatud ainsatki GMO põllukultuuri ja ka Euroopa Liidu tasandil valitseb negatiivne suhtumine GMO põllukultuuridesse. Eesti GMO-vabaks kuulutamine annaks olulist kaalu meie mahemaa kuvandile välisturgudel," ütles pressiteate vahendusel erakonda kuuluv maaeluminister Tarmo Tamm.

Erakonna valimislubadused näevad lisaks GMO-d puudutavale ette ka Eesti põllumeeste võrdsete konkurentsitingimuste eest seismist Euroopa Liidu ühisturul ja „Noored maale“ programmi käivitamist.

Maaelu edendamiseks ja arenguks tuleks erakonna hinnangul ka lõpetada killustatus erinevate ministeeriumite vahel.

"Maaelupoliitika kujundamise ja elluviimise eest peaks vastutama koos vastavate poliitikameetmete ja ressurssidega üks ministeerium, kelle haldusalas oleks nii põllumajandus kui ka metsandus. See teeks ka lihtsamaks kodanikul riigiga asju ajada," rääkis Tamm.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles