Tallinna Tammsaare tee lõik saab uue liikluslahenduse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvevana tee, Tallinn, 25.06.2015
Tammsaare tee sulgemine. Liiklus Tammsaare ja Järvevana teel.
FOTO: MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES
Järvevana tee, Tallinn, 25.06.2015 Tammsaare tee sulgemine. Liiklus Tammsaare ja Järvevana teel. FOTO: MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinna Tammsaare tee Rahumäe ja Järvevana tee vahelisele lõigule luuakse avaliku ja erasektori koostöös ohutust suurendav elektrooniline liikluslahendus.

Tallinna linna ja mitme ettevõtte koostöös realiseeritav ohutust tagav elektrooniline liikluslahendus võimaldab avada taas vasakpöörde Tammsaare teel Tammsaare ärimaja ja K-Rauta suunas. Lisaks ka tagasipöörde sõitmiseks ESS Kinnisvara kinnistutele, teatas linnavalitsuse pressiesindaja teisipäeval BNSile.

Süsteem katab 1,1-kilomeetrise lõigu mõlemas suunas, arvestab liiklusvoogusid ning võimaldab dünaamilist kiirusrežiimide muutmist, mis on vajalik ohutuse tagamiseks.

Lõigule paigaldatakse 12 muutuvteabega elektroonilist liiklusmärki VSL (Variable Speed Limit), kuus fooripead, viis portaali, luuakse toite- ja sideühendus Tallinna foorikeskusega ning koostatakse uued programmid foorisüsteemidele.

Ohutust tagava elektroonilise liikluslahenduse kogumaksumus on ligi 240 000 eurot, millest poole tasuvad solidaarselt OÜ Tammsaare Ärikeskus, AS Kesko Senukai Estonia ja Osaühing ESS KINNISVARA ning teise poole Tallinna linn.

See on hea näide, kus eraettevõtjad panustavad liiklusohutusse ning teevad koostöös võimalikuks lahenduse loomise erakordselt kiiresti, teatas linnavalitsus.

Tööde teostamise tähtaeg on 31. detsember.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles