Edasi 1988. aastal: maffia uus kuritegu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uurijad mõrvapaigal. Foto on illustratiivne.
Uurijad mõrvapaigal. Foto on illustratiivne. Foto: Rostcom.pro

Maffia palgamõrtsukas Angelo Buttaro langes ise gangsterite sündikaadi ohvriks. Kõrilõikajad konkureerivast klannist tungisid tähelepanu äratamata Sitsiilias Sürakuusa linnas läbi akna haiglasse, kus Buttaro oli neurokirurgilisel ravil, ja tulistasid teda lähedase maa pealt püstolist. Politsei sõnade järgi toimus see nii kiiresti, et Buttaro ei jõudnud välja tõmmata tulirelva, mida ta igaks juhuks padja all hoidis. Mõrtsukatel õnnestus kaduda.

See järjekordne verine kuritegu, mis vägagi meenutab arvukaid episoode filmidest maffia kuritegude kohta, oli järjekordne koletu hoiatus võimudele ja kogu ühiskonnale, et Sitsiilia maffia on jällegi taastanud oma vägevuse, mille ta minetas mõni aasta tagasi pärast mitme oma ninamehe vahistamist ja mitut kärarikast kohtuprotsessi. Maffia tunneb ennast sellel saarel jällegi muretult. Seda kinnitavad ärevad signaalid, mis kõlasid hiljuti tuntud Itaalia kohtunikelt.

Nad deklareerisid täiel häälel, et maffia on praegu enneolematult tugev, sest juurdlus- ja kohtuorganid ei saa riigilt vajalikku abi edukaks võitluseks organiseeritud kuritegevuse vastu. Veelgi enam, pahatihti pidurdatakse nende tööd kunstlikult.

6.12.1988

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles