Põhja-Korea saadab legendaarse telenäo pensionile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea riikliku telekanali legendaarne uudisteankur Ri Chun-hee.
Põhja-Korea riikliku telekanali legendaarne uudisteankur Ri Chun-hee. Foto: Handout / AFP / Scanpix

Oma entusiastliku ja melodramaatilise esinemisviisiga tuntuks saanud Põhja-Korea uudisteankur Ri Chun-hee võidakse peagi seoses riikliku telekanali uuenduskuuriga pensionile saata.

75-aastane Ri Chun-hee, keda on sageli tema roosa riietuse järgi ka «roosaks daamiks» nimetatud, töötab Põhja-Korea riiklikus telejaamas KCTV alates 1971. aastast. Tema karjääri tipphetkedeks oli muu hulgas olulistest tuuma- ja raketikatsetustest teavitamine, aga ka endiste riigijuhtide Kim Il-Sungi ning Kim Jong-ili surmast teatamine. Teda on kirjeldatud kui Põhja-Korea häält ja «rahvakorrespondenti». 

Üle kõige on Ri tuntud just oma kõmiseva ja võimuka hääletooni poolest, millega ta režiimi saavutusi rahva ette toob, aga legendaarse uudisteankru stiil ei käi aga enam kokku kuvandiga, mida Põhja-Korea liider Kim Jong-un riigist jätta püüab, mistõttu võib naist peagi oodata pensionile saatmine.

Nimelt läbib telekanal KCTV uuenduskuuri ja tutvustab noori ning trendikaid reportereid, kes sageli loevad uudiseid neoonvärvidesse riietatult. Seejuures ilmub Ri Chun-hee teleekraanile üha harvem.

Lõuna-Korea ülikooli teadur selgitas naaberriigis toimuvat ja tõdes, et kuna Põhja-Korea televaatajad saavad üha enam osa välismaistest teleprogrammidest, ei ole senine vanamoeline uudistelugemise stiil enam sobilik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles