Eesti tantsusportlased tegid taas ajalugu (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Veide - Amanda Rebeca Padar
Robert Veide - Amanda Rebeca Padar Foto: Erakogu

Eesti võistlustantsijad Amanda Rebeca Padar ja Robert Veide tõid nädalavahetusel Sloveenias toimunud võistlustelt esmakordselt Eestisse üldvõidu - Grand Prix.

Nädalavahetusel Mariboris, Sloveenias toimunud Euroopa karikasarja viimasest etapist võttis Juunior 2 vanuseklassis Ladina-Ameerika tantsudes osa 36 tantsupaari 16st riigist. Tartu tantsukooli Prestige tantsijad Padar ja Veide saavutasid ülekaalukalt esikoha ning tagasid sellega endale ka karikasarja üldvõidu.

Euroopa karikasarja üldvõitjaks loetakse sportlasi, kelle tulemused on DanceSportEurope‘i jooksvas edetabelis kõige kõrgemad. Padari ja Veide etapivõidud kogunesid Poolas, Ukrainas, Hispaanias, Leedus ja Sloveenias saavutatud esikohtade eest saadud punktidest.

Euroopa tantsuspordiliit (DanceSportEurope - DSE) kuulub Rahvusvahelise Tantsuspordi Föderatsiooni ja asutati 2014.aastal edendamaks ja populariseerimaks tantsusporti Euroopas. Sellega seoses kutsuti ellu ka uus karikavõistluste sari. Võistlused toimuvad üle Euroopa aastaringselt. Üldvõitjad kuulutatakse välja aasta viimasel karikaetapil ning võitjaks osutuvad sportlased, kes on aasta jooksul saavutanud medalikohti ning kogunud kõrgeima punktiskoori.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles