Itaalia prokuratuur süüdistab Salvinit maffiahaarangu ohustamises (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia siseminister Matteo Salvini täna Roomas.
Itaalia siseminister Matteo Salvini täna Roomas. Foto: Mistrulli / Fotogramma / Ropi / ZUMAPRESS.com / Scanpix

Itaalia prokuratuur kritiseeris teravalt siseminister Matteo Salvini postitusi Twitteris seoses tänase haaranguga mafioosode vastu, teatades, et poliitiku avaldused sotsiaalmeedias häirivad politsei tööd.

Paremäärmusliku Põhjaliiga juht Salvini, kes on ühtlasi ka asepeaminister, tegi Twitteris positusi mafioosode vahistamise kohta Sitsiilias ja hiljem ka 15 Nigeeria kurjategija vahistamise kohta Torinos.

Torino peaprokurör Armando Spataro teatas aga, et kuigi on väljastatud 15 vahistamismäärust, ei olnud need kõik seotud maffiakuritegudega ja mis veelgi märkimisväärsem, kõiki kahtlusaluseid ei ole veel vahistatud.

Osa kahtlusaluseid endiselt otsitakse, ütles Spataro, lisades, et politsei ootab tavapäraselt prokuratuuri luba, enne kui avaldab operatsioonide kohta andmeid.

«Tulevikus oleks parem, kui siseminister väldiks selliste avalduste tegemist, või vähemalt kontrolliks, et need ei sea ohtu käimasolevaid juurdlusi,» sõnas peaprokurör.

Salvini vastas prokuratuuri kriitikale sõnumiga, et on vastuvõetamatu väita, et siseminister võib ohustada uurimisi ja vahistamisi.

«Kui politseiülem kirjutab mulle kell 7.22 hommikul, et anda mulle teada operatsioonist maffia ja organiseeritud kuritegevuse vastu, nagu ta regulaarselt teeb, on mul vabadus ja au politseid tänada ja õnnitleda,» lisas ta.

Lisaks sellele soovis Salvini Spatarole «tulevikus väga rahulikku pensionipõlve».

Itaalia politsei vahistas maffiaboss Settimino Mineo ja veel mitukümmend kahtlusalust, teatasid ametnikud ja meedia täna.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles